About

Γιατι να κάνεις skateboard

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013


15 λόγοι για να πατινάρετε!

1)Μπορεί να θεωρείται και να είναι extreme sport αλλά δεν πάυει να είναι sport...
Βάζει το σώμα και τον οργανισμό σε 1 τρυπάκι του να πάρει τα πόδια του,τον κώλο του και να ξεφύγει απο το να σαπίσει μπροστά σε 1 τηλεόραση,1 υπολογιστή ή να πεθάνει σε 1 καφετέρια να πίνει καφέ με τις ώρες προσπαθώντας να σκοτώσει το χρόνο του.
2)Είναι απρόβλεπτο.Τώρα είσαι εδώ αλλά σε 2 ώρες δεν ξέρεις!!!Μπόρει να είσαι στο νοσοκομείο,στο σπίτι σου και να λές πονάω ή με σπασμένη σανίδα ή να μην γυρίσεις καν σπίτι γίατι στο επόμενο στενό έχει το θεικό σπότ που θα ξημερωθείς εκέι και θα χώνεις μέχρι τελικής πτώσης!!!
3)Είναι εθισμός.Κάνεις skate και απλά ξεχνάς τα πάντα.Δεν έχει σημασία αν σε χώρισε πρίν η κοπέλα σου ή αν ήρθε το τέλος του κόσμου.Βγαίνεις,χώνεις skate και εκέινη την ώρα υπάρχεις μόνο εσύ,το κόλπο και το σπότ!Και τίποτα άλλο δεν έχει σημασία!
4)Δεν έχει όρια.Δεν κολλάει σε ώρες,καιρικές συνθήκες,μέρη κλπ.Μπορείς να κάνεις 3 το πρωί στο πρώτο υπόστεγο του πρώτου σχολείου που θα βρείς μπροστά σου,ακόμα και αν βρέχει ή έχει -5!
5)Βασίζεται σε σένα.Στο sk8 δεν υπάρχουν μυστικά και μαγικά.Είσαι εσύ,τα πόδια σου και μέχρι που σκοπέυεις να φτάσεις για να μάθεις και να τελειοποιήσεις 1 κόλπο.
6)Σε κάνει να μάθεις να πιστέυεις σε σένα,στον εαυτό σου και στις δικές σου δυνάμεις.Να έχεις υπομονή,επιμονή,πέισμα.Το κόλπο δεν θα βγεί μόνο του.Πρέπει να ματώσεις για να βγεί.Αλλά όταν βγεί πάντα νιώθεις θεός!
7)Δεν έχει σύνορα.Δεν έχει σημασία το χρώμα,η εθνικότητα,η γλώσσα ή η θρησκεία.Δεν έχει σημασία αν ξέρεις τον άλλο ή αν τον βλέπεις για πρώτη φορά.Αν κάνεις κάτι που αξίζει θα βαρέσει σανίδα κάτω,θα σου πεί μπράβο ή αν πέσεις,θα σε σηκώσει.Θα κάνεις skate με κάποιον που δεν μιλάτε την ίδια γλώσσα και όμως θα συννενοηθείτε.Μιλάνε τα κόλπα,το γνέψιμο, η χειραψία.
8)Είναι ομαδικό.Μπόρεί το skate να βασίζεται σε σένα αλλά είναι πολύ άσχημο να κάνεις skate μόνος σου.Πάντα βγαίνεις με παρέα,γνώρίζεις κόσμο,μέρη,άλλους ανθρώπους και απόψεις.Και πάντα κάνεις skate εσύ,άλλοι 10 και αγωνίζεστε όλοι για τον ίδιο σκοπό.Να μάθετε skate.
9)Είναι ελευθερία.Αυτό όσο και να προσπαθήσω να το εξηγήσω αν δεν κάνετε skate δεν θα το καταλάβετε.Είναι η αίσθηση που νιώθεις πως πετάς όταν φέυγεις ένα 10σκαλο η καβαλάς 1 τρελό ledge!
10)Κάνεις παντού.Στο δρόμο,στο πάρκο,στο λιμάνι,στην εκκλησία απέξω,στο σχολείο μέσα,στο φροντιστήριο,πάνω στην οροφή του βάν,back tail στο πορτμπαγκαζ του sedan!!!Στο σπίτι σου,στην ταράτσα σου,στην πολυκατοικία του απέναντι,στην αυλή του δίπλα.Ηit & run!Πάς,τραβάς το rail με lip και μην τον είδατε τον Παναή.Mέχρι να βγεί να σε βρίσει ο άλλος,έχεις γίνει καπνός!!!! 
11)Δεν κάνει διακρίσεις.Είτε είσαι μικρός,είτε είσαι μεγάλος,δεν έχει καμία σημασία.Στο skate όλοι είναι ίσοι!!!Κανείς δεν θα γελάσει επειδή έπεσες.Όλοι πέσαμε την πρώτη φορά και συνεχίζουμε να πέφτουμε.Κανείς δεν θα αρνηθεί να βγεί μαζί σου για skate επειδή κάνεις λιγότερο καλό skate απο αυτόν ή επειδή είσαι μικρότερος.Όλοι είμαστε ίσοι,ίδιοι και όλοι το ίδιο πονάμε όταν χτυπάμε και όλοι το ίδιο χαιρόμαστε όταν βγάζουμε 1 κόλπο!
12)Είναι η φάση.Τα πρωινά τηλέφωνα απο τον άλλο που ξυπνάει να βγεί για skate και να κάνει το tre που έβλεπε στον ύπνο του, να την έχεις αράξει στο πάτωμα,τα mac donalds,τα σουβλάκια,τα events που γίνονται και τρέχουμε όλοι τρελαμένοι να δούμε αλλά και να κάνουμε sk8!
13)Είναι δημιουργία.Όπου δεν υπάρχει σποτ,το δημιουργείς εσύ!!!Φτιάχνεις οτιδήποτε και κάνεις πάνω του!!!Μαζέυεις την πεταμένη πόρτα απο τα σκουπίδια,4 πέτρες για πόδια και το ονομάζεις manual box!!!!Αγόρασε ο απέναντι τηλεόραση και πέταξε την κούτα?Παίρνεις την κούτα,την βάζεις κάτω και αρχίζεις τα tricks!!!
14)Είναι φαντασία.Τα κόλπα στο skate δεν τελειώνουν ποτέ.Όσο έχεις εγκέφαλο βρίσκεις καινούργια κόλπα & καινούργιους συνδυασμούς!
15) Είναι φυσική,αυτοσυγκέντρωση και φυσική κατάσταση.Όταν κάνεις skate,ο εγκέφαλος δέχεται εκατοντάδες μηνύματα το λεπτό.Είσαι 100% προσυλωμέμος & αφοσιωμένος στο κόλπο,στην κίνηση που πρέπει να κάνει το σώμα,τα πόδια σου.Ο οργανισμός βρίσκεται σε ένταση,εκρίνει αδρεναλίνη,ανοίγουν οι πνέυμονες.Ιδρώνεις,αποβάλλεις τοξίνες,καίς λίπος,Η καρδιά χτυπάει ποιο γρήγορα,στέλνει αίμα και οξυγόνο παντού στο σώμα σου,πίνεις πολύ νερό,δουλέυουν οι μύς,τα αντανακλαστικά σου τρελά γρήγορα,ο εγκέφαλος δημιουργεί εκατομμύρια νευρώνες για κάθε κίνηση που μαθαίνεις και εκεί είναι που καταλαβαίνεις πως το σώμα μας είναι 1 τέλεια μηχανή και εσύ την φτάνεις στα όρια της και αποδίδει στο μέγιστο!!!Είναι πολύ μοναδικό να ξέρεις πως ξεπερνάς τους νόμους της φύσης.Πως το κάθε τρίκ είναι μαθηματικά φυσική,δυνάμεις και πως αν όλα δεν βρίσκονται σε 1 απόλυτη ισορροπία το κόλπο δεν βγαίνει!!!!!!!!Παίζεις με τα χιλιοστά και αυτα είναι που αλλάζουν όλο το αποτέλεσμα!!!!
 Πηγη---> http://skateforeverandever.webs.com

5 σχόλια:

Unknown είπε...

Ενδιαφέρον blog! Είμαι 16 και μόλις άρχισα να κάνω skate είναι τέλειο!

Entertainment είπε...

Καλη αρχή με το σκειτ!! σου εύχομαι να εχεις μια καλη πορεία...οσο για το μπλόγκ ευχαριστώ για καλά σου λόγια αλλά το μπλογκ θέλει δουλειά ακόμα..θα προσπαθώ να αναρτώ περισσότερες φορές!

Unknown είπε...

πολυ εωδιαφερον blog
!! Αρχισα το skateboard απο τα 9 μου και κανω μεχρι τωρα!

Ανώνυμος είπε...

Σας ευχαριστώ πολυ που δημιουργήσατε αυτό το σάιτ με βοηθάει παρα πολυ! Ειμαι 13 χρονών και ανυπομωνώ να πάρω την σανίδα μου και να βγω στους δρόμους!

Καλίτσου Νικολέτα είπε...

Ρε παιδιά, εσείς είστε μικρά. Εγώ που το αποφάσισα στα 32 και είμαι κορίτσι τι φάση; Δεν θέλω να κάνω κόλπα, να ρολάρω πάνω στη σανίδα θέλω!

Δημοσίευση σχολίου